DCM meststoffen

 dcm
Dcm is het merk van meststoffen die wij gebruiken.
Wij werken daar nu al geruime tijd mee en we horen alleen maar positieve reacties daarop. Het is niet in de winkel te koop maar alleen via zogenaamde dealers. Daar zijn wij er een van. We hebben verschillende soorten meststoffen voor verschillende doeleinden. Zo is er een meststof voor gazon, voor rozen en andere diverse beplantingen. Het is iets duurder dan de normale meststof maar het resultaat is dan ook tien keer beter en je hoeft er niet zoveel van te gebruiken om een goed
resultaat te krijgen.
Waarom een gazon jaarlijks bekalken?

 

Een onaangepaste zuurgraad van de bodem stelt plantenwortels niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Daardoor krijg je een verminderde grasgroei. Vaak steken mos en onkruiden makkelijk de kop op wanneer er open plekken in het gazon komen. Beter voorkomen dan genezen!

Bodems verzuren van nature. één van de oorzaken daarvan is de zure regen. Wanneer de bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voedingsstoffen op te nemen. Zeker op zandgronden is dit een probleem omdat ze van nature snel verzuren.

De ideale zuurgraad (ph ) voor uw gazon ligt tussen de 6,0 en 7,0, een te lage ph van de bodem belemmert immers de microbiële activiteit van de bodem. Daarboven worden de voedingselementen in de bodem moeizamer vrijgegeven aan de graswortels. Resten van afmaaide gras worden minder snel omgezet en er ontwikkelt zich een moeilijk doordringbare viltlaag. Water en voedingsstoffen kunnen de graswortels dan niet meer bereiken. Een te lage ph bevordert ook de ontwikkeling van mos.

De juiste zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat het gras weer voedingsstoffen kan opnemen, het gras weer groeit zoals het moet en mos geen kans krijgt. Breng de zuurgraag van de bodem daarom op peil met DCM GROEN-KALK.

*deze gekorrelde kalkmeststof is speciaal ontwikkeld voor gebruik op gazons en siertuinen

* door een hoog gehalte aan magnesium zorgt voor een fris groene kleur van uw gazon

* gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met de meststofstrooier

* een jaarlijks onderhoudsdosis van 1-1.5 kg per 10m2 tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.

DCM GROEN-KALK lost snel op en is volkomen veilig voor uw gazon

DCM GROEN-KALK is de sleutel tot een prachtig fris groen gazon!

Wat als uw buxus gele blaadjes of andere gebreksverschijnselen vertoont?

Geen tuin zonder buxus. Dat is logisch, want hij is een mooie verschijning die ook de winterse tuin structuur en kleur geeft. Een buxus met gele blaadjes verliest echter alle charme.

Door uw buxus regelmatig te bekalken en te bemesten kunnen al heel wat problemen vermeden worden. Geel blad bij buxus duidt immers vaak op een gebrek aan voeding in de grond of op een

te zure grond die te weinig kalk bevat, waardoor uw buxus de voedingsstoffen niet goed kan opnemen.

Speciaal om gebreksverschijnselen of ijzergebrek bij buxus en andere groene en bloeiende planten in uw siertuin te voorkomen en snel te genezen ontwikkelde DCM BLADVOEDING OLEGA GROEN.

Deze complete bladvoeding voorkomt gebreksziekten en kan een ijzergebrek snel verhelpen. Ze heeft de bijzondere eigenschap dat ze rechtstreeks op het blad kan gesproeid worden en dus direct opneembaar is voor een snel en efficiënt groeneffect.

a

Het is ook mogelijk om bij ons een grondmonster onderzoek te doen.
Wij komen dan bij u langs en nemen een grondmonster van uw tuin, het zij van beplanting of van het gazon. Wij nemen dat mee naar ons bedrijf en testen het daar dan. Aan de hand van de uitslag van de test krijgt u een bemestingsadvies.

NIEUW NIEUW NIEUW

Cuargin van Plantosys, een plant versterkend middel.

Cuargin is een plantversterkend middel voor allerlei soorten planten. Cuargin stimuleert het eigen immuunsysteem van de plant. De fijnste deeltjes zilver en koper houden de buitenkant van de plant schoon. Wanneer er toch een infectie optreedt, dan heeft het salicylzuur in Cuargin er al voor gezorgd dat de productie van de eigen afweereiwitten in de plant op gang is gebracht. Deze eiwitten helpen de plant om bacteriën, schimmels en virussen buiten de deur te houden. Precies deze combinatie van versterking van buitenaf en van binnenuit maakt Cuargin zo uniek in haar werking.

Cuargin wordt geproduceerd van natuurlijke grondstoffen. Het kan daarom worden toegepast op allerlei verschillende soorten planten zoals: Buxus, fruitbomen, bessen, rozen, kruiden, coniferen, sierstruiken en vaste planten. Planteigen afweer wordt versterkt tegen o.a.: echte meeldauw, schurft, Buxus ziekte (Cylindrocladium), vruchtboom ziekte en allerlei andere schimmels en bacteriën die bladvlekken en/of taksterfte veroorzaken. Cuargin is niet gevaarlijk voor bijen en overige insecten.

Cuargin van Plantosys is niet in de particuliere handel verkrijgbaar, mocht u problemen hebben met een van deze aandoeningen bij uw planten/struiken en/of bomen, neem dan contact met ons op zodat wij dit voor u kunnen oplossen.